Michelin CrossClimate+ cel mai bun calificativ la testul Autobild

marți octombrie 8, 2019

La testul realizat de către AUTO BILD (DE), MICHELIN CrossClimate+, dimensiunea 225/45 R17 s-a clasificat pe primul loc din 10 anvelope participante.  În urma testului, CrossClimate+ și-a depășit competitorii, înregistrând următoarele puncte forte: •    Condus dinamic pe toate tipurile de vreme •    Precizia direcției •    Distanțe mici de frânare atât pe umed cât și pe uscat •    Cel mai bun randament kilometric •    Anvelopă confortabilă

ÎNCĂ NU AI ANVELOPE DE IARNĂ?

miercuri august 7, 2019

Șoferii care nu respectă Ordonanța Guvernului nr. 5/2011 și circula cu autovehiculele neechipate corespunzator pentru iarnă, pot primi amenzi între 950 lei și 2500 lei. De asemenea, acestora le vor fi reținute și certificatele de înmatriculare șau înregistrare, șoferul primind o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Certificatul va fi restituit în momentul în care șoferul dovedește că și-a echipat mașina cu anvelope de iarnă sau alte echipamente antiderapante certificate, după caz.

CE FACE ANVELOPELE DE VARĂ UNICE?

vineri iulie 12, 2019

Anvelopele de vară de înaltă performanță sunt forate diferite de cele all season sau de cele de iarnă. Cele mai importante aspecte prin care se diferențiază sunt:

Materialul

În comparație cu alte anvelope, anvelopele de vară de înaltă performanță se comportă diferit atunci când vine vorba de rigiditate și elasticitate. Componenta benzii de rulare în astfel de pneuri are, de obicei, mai puțin din cauciuc, pentru a oferi un nivel adecvat de rigiditate și capacitatea de a face față temperaturior semnificativ mai ridicate.